Ποιοί είμαστε

Θεόδωρος Μουρτάς & Σία Ο.Ε. - Decor-δημιουργίες, μια αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση, ανοίξαμε επισήμως τις πόρτες του εργαστηρίου μας το Μάρτιο του 2008.
Επικεφαλής ο Θεόδωρος Μουρτάς, με πάνω από 35 χρόνια προϋπηρεσίας στο χώρο των θεατρικών κατασκευών και της διακόσμησης.

 
 
 
 
  Ποιοί είμαστε
Υπηρεσίες & υλικά
Δείγματα δουλειάς
  Μηχανήματα παραγωγής
  Επικοινωνήστε μαζί μας
 
 
Θεόδωρος Μουρτάς

Διατηρεί το προσωπικό του εργαστήριο στο Κορωπί, όπου αναλαμβάνει κατασκευές βαρέως τύπου.

Κατασκευάζει σκηνικά από το 1972. Την ίδια χρονιά τελείωσε και τη Δραματική Σχολή, ώστε να γνωρίσει και το αντικείμενο σφαιρικά.
Έχει φοιτήσει επίσης σε σχολή μηχανουργικής.

Έχει κατασκευάσει σκηνικά για: θέατρο, κινηματογράφο, τηλεόραση, χορευτικά συγκροτήματα, καθώς και διάφορες κατασκευές για εκθέσεις, καταστήματα και μουσικές σκηνές όπως REX, ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ, VOX, Κέντρο Αθηνών και πολλά άλλα.
Μέλος του Σωματείου Ελλήνων Τεχνικών Θεάτρου, έχει συνεργαστεί με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Εθνικό Θέατρο, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου, τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου «ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ», την «Ομάδα Εδάφους».
Κατασκευή σκηνικών για το Θέατρο Επιδαύρου, το Φεστιβάλ Αθηνών, το Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
Υποδομές και οργάνωση δημοτικών και ιδιωτικών θεατρικών σκηνών: Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, Δελφινάριο, Άλσος, Δημοτικό Πύργου, Δημοτικό Γαστούνης και άλλα πολλά στην Αττική και την υπόλοιπη χώρα.
Έχει συνεργαστεί με όλους σχεδόν τους Έλληνες και Ελληνίδες σκηνογράφους, όπως: Νίκο Πετρόπουλο, Γιώργο Πάτσα, Διονύση Φωτόπουλο, Τάσο Ζωγράφο, Μίνωα Αργυράκη, Γιώργο Ζιάκα, Λαλούλα Χρυσικοπούλου, Αφροδίτη Κουτσουδάκη, Φωτεινή Δήμου, Μανώλη Παντελιδάκη, Γιώργο Γαβαλά, Αντώνη Χαλκιά, Γιώργο Ασημακόπουλο, Γιάννη Μετζικώφ, κ.α..
Επίσης, με τους σκηνοθέτες: Θεόδωρο Αγγελόπουλο στο «Βλέμμα του Οδυσσέα» και στο «Μελισσοκόμος», Ζυλ Ντασέν στην «Όπερα της Πεντάρας» και Μιχάλη Κακογιάννη στην παρουσίαση «Αθήνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» με την Ειρήνη Παπά, στην Πορτογαλία, το Λουξεμβούργο και την Πράγα.

Τα υλικά που δουλεύει για τις κατασκευές, είναι: σίδερα, αλουμίνια, ξύλα, πλέξιγκλας, γυαλί, υφάσματα, πλαστικά, λαμαρίνες κ.α..

 
Φωτεινή Μουρτά

Πρωτότοκη κόρη και υπεύθυνη εργασιών παραγωγής.
Σε συνεργασία με τον πατέρα της, πήραν την απόφαση να ανοίξουν τη δική τους εταιρεία κατασκευών γύρω απ' το θέατρο, τη διαφήμιση και τη διακόσμηση γενικότερα. Αφορμή ήταν η πολυετής εμπειρία και το εικαστικό ταλέντο που διακρίνει και τα 6 μέλη της οικογένειας.

Απόφοιτη του κλάδου Γραφιστικής της σχολής ΑΚΤΟ art & design και κάτοχος του Diploma of Higher Education του Middlesex University. Παρακολούθησε μεταπτυχιακό τμήμα Web Design.
Εργάστηκε αρκετά χρόνια με αντικείμενο την ψηφιακή επεξεργασία εικόνας μέσω του προγράμματος Photoshop, σε studio διαφημιστικής φωτογραφίας και εκδοτικές εταιρείες. Εμπειρία σε ρετούς φωτογραφιών, ξεγυρίσματα, διόρθωση χρώματος. Ασχολήθηκε με την κατασκευή και ενημέρωση των διαδικτυακών τόπων της εταιρείας "Τεχνοεκδοτική" (on-line εκδόσεις 7 τεχνικών περιοδικών και 4 διεθνών εκθέσεων), του 65ου Γυμνασίου Αθηνών, του Θεάτρου Βικτώρια, κ.λπ.
Επίσης, συμμετείχε σε ζωγραφική σκηνικών για παιδική εκπαιδευτική θεατρική παράσταση της Άννας Συνοδινού με θέμα τη ζωή του Διονυσίου Σολωμού.

Πλέον, έχει την επιμέλεια των κατασκευών του εργαστηρίου (πλέξιγκλας, χαρτόνι, κόντραπλακέ, MDF, ύφασμα κ.λπ.).